Nagelregulatie – nagelbeugeltechnieken

In mijn praktijk kom ik vaak verschillende ingroeiende en ingegroeide nagels tegen. Ik kan u van deze klachten afhelpen door het plaatsen van een nagelbeugel. Hierdoor kan er veel pijn worden voorkomen. Nagelregulatie is ook geschikt voor de verbetering en begeleiding van de (hyper) convexe nagel. Bijvoorbeeld bij de zogeheten tunnelnagel (unguis tegularis). Deze gaat vaak gepaard met ingroeiende nagels.

Bij nagelbeugeltechniek wordt er een beugel (een metalen draadje) over de nagel geplaatst, die er voor zorgt dat de zijkanten van de nagels min of meer uit de wal getrokken worden en op deze manier gedwongen wordt om anders te groeien. De beugel groeit met de nagel mee en wordt tussentijds in de gaten gehouden.

Er bestaan veel soorten nagelbeugels en technieken om een nagelbeugel te plaatsen. De toepassing verschilt per klant.

Zo verloopt het onderzoek

  • Een nagelbeugel mag geen pijn doen. 
  • Controleer regelmatig of de nagelbeugel geen drukplekjes of irritatie veroorzaakt. 
  • Hebt u een vermindert of geen gevoel meer in uw voeten, laat dan iemand anders de huid rondom uw nagel controleren op irritatie of roodheid.
  • Hebt u uw teennagels  gelakt en wilt u de nagellak eraf halen? Gebruik dan een nagellakremover zonder aceton. Aceton kan namelijk het materiaal aantasten waarmee de beugel vastzit.
  • Lost de nagelbeugel los of is er een drukplekje, maak dan direct een afspraak met mij.
  • Na een week komt u terug voor controle van de nagelbeugel en om eventuele klachten te bespreken / verhelpen.
Zorgvergoeding

Medisch pedicure praktijken werken samen met zorgverzekeraars. Dat betekent dat uw behandeling bij mij vergoed zou kunnen worden door uw zorgverzekeraar.

Informeer bij uw zorgverzekeraar of u voor vergoeding in aanmerking komt.

Noot: Houdt er bij een declaratie rekening mee dat de teruggevraagde kosten eerst worden verrekend met het nog eventuele openstaande eigen risico.

Wacht niet langer!
Maak een afspraak (alleen telefonisch)!

Ik wil graag mijn kennis omzetten in positieve resultaten in de verzorging voor uw voeten! Wanneer u een afspraak heeft, verzoek ik u op tijd te komen. Wanneer u te laat komt ben ik genoodzaakt een verkorte behandeling te geven.

Voor alle behandelingen geldt: kom niet met gelakte nagels!

Praktijkadres

Touwbaan 30
1018 HS Amsterdam
( Centrum )

Telefoon

06 22092506

Emailadres

medpedicureedith@gmail.com