Antidruktechniek – vilttechniek

Deze techniek gebruik ik om bij hevige drukpijnen aan de tenen en voeten direct verlichting te geven. Het is een tijdelijke therapie met als doel pijnvermindering te bieden.

Meestal veroorzaakt verkeerd schoeisel alle klachten aan de voet, zoals eelt, likdoorns, wondjes, blaren. Het materiaal waar ik mee werk is meestal hypoallergeen en kan bijna op alle delen van de voet aangebracht worden. Er wordt gewerkt met vilt van verschillende diktes, afhankelijk van de locatie. Het antidrukmiddel kan ook in de schoenen worden gebruikt als plaatselijke aanpassing.

Drukregulering

  • Neem meteen contact op met mij als de huid rondom het aangebrachte materiaal rood wordt, zwelling vertoont, jeukt of pijn doet.
  • Probeer het aangebrachte materiaal zo droog mogelijk te houden. 
  • Als het materiaal eraf gehaald moet worden, dan kan dit het beste gebeuren na het douchen. De plaklaag van het materiaal laat dan makkelijker los.
  • Nooit het materiaal ruw van de huid aftrekken, liever rustig oprollen.
  • Heeft u minder of geen gevoel meer in uw voeten, laat dan de huid van uw voeten regelmatig door iemand anders controleren.

Extra aandachtspunten:

  • De toegepaste techniek is bedoeld als tijdelijke verlichting voor de klachten aan de voet(en).
  • Het materiaal dient niet langer dan een week aangesloten op uw huid te blijven zitten.
  • Indien langer / herhaaldelijk gebruik gewenst is, maak dan een nieuwe afspraak bij mijn praktijk.
Zorgvergoeding

Medisch pedicure praktijken werken samen met zorgverzekeraars. Dat betekent dat uw behandeling bij mij vergoed zou kunnen worden door uw zorgverzekeraar.

Informeer bij uw zorgverzekeraar of u voor vergoeding in aanmerking komt.

Noot: Houdt er bij een declaratie rekening mee dat de teruggevraagde kosten eerst worden verrekend met het nog eventuele openstaande eigen risico.

Wacht niet langer!
Maak een afspraak (alleen telefonisch)!

Ik wil graag mijn kennis omzetten in positieve resultaten in de verzorging voor uw voeten! Wanneer u een afspraak heeft, verzoek ik u op tijd te komen. Wanneer u te laat komt ben ik genoodzaakt een verkorte behandeling te geven.

Voor alle behandelingen geldt: kom niet met gelakte nagels!

Praktijkadres

Touwbaan 30
1018 HS Amsterdam
( Centrum )

Telefoon

06 22092506

Emailadres

medpedicureedith@gmail.com