Werkwijze

Komt u voor de eerste keer, dan vindt er een anamnese en screening plaats. Onder anamnese wordt een vraaggesprek verstaan over de ziektegeschiedenis die voor de behandeling van uw voeten belangrijk kunnen zijn. Screening is een onderzoek waarbij wordt gelet op de toestand van de voeten en enkels. Met uw schriftelijke toestemming wil ik graag een fotografische documentatie opbouwen en uw ziektegeschiedenis registreren in mijn software programma. Dit helpt ons een specifieke plan te stellen om de problemen zo snel als mogelijk te verhelpen. Daardoor kan het zijn dat een 1e behandeling iets langer duurt (zonder extra kosten).

Doel van de medisch pedicure

Het doel van de medisch pedicure is het behandelen en onder controle houden van o.a. risicovoeten. Zij heeft een signalerende functie en adviseert het schoeisel en voetverzorging.

RISICO voeten kunnen o.a. ontstaan ten gevolge van diabetes mellitus, reuma, spasticiteit, oncologie, ouderdom of verwaarlozing.

Tevens heb ik uitgebreide kennis en ervaring van ORTHESIOLOGIE, NAGELREGULATIE, NAGELREPARATIE en ANTI DRUK TECHNIEKEN, SCHIMMELNAGELS/KALKNAGELS BEHANDELING, WRATTEN BEHANDELING, INGROEIENDE NAGELS, etc.

Adviezen
Het is mijn missie om ervoor zorgen dat u met goed verzorgde voeten en goed advies weer naar huis gaat en een vervolgafspraak maakt.

Zo kan ik garanderen dat u de zorg krijgt die u nodig heeft.

Omdat ik precies volgens de vastgestelde richtlijnen werk weet ik wanneer de cliënt moet worden doorgestuurd naar de huisarts, podoloog of podotherapeut. Bij medische indicatie kan uw pedicure behandeling vaak vergoed worden bij uw zorgverzekeraar.

basisbehandeling

Een basisbehandeling en eventuele intake pedicure behandeling duurt 45 minuten en bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Anamnese (medische/ persoonlijke achtergrond) alleen de 1e keer.
 • Desinfecteren van de voeten.
 • Knippen van de nagels.
 • Verwijderen van overtollig eelt, evt. likdoorn(s), kloven.
 • Behandelen van schimmelnagels en/of ingroeiende nagel(s).
 • Frezen en afvlakken van pathologische (verdikte) nagels, polijsten van de nagels.
 • Verzorgen van nagels en nagelomgeving.
 • Mechanisch afwerken van eeltlocaties.
 • Desinfecteren van de voeten.
 • Het aanbrengen van een voetverzorgende crème ter afsluiting.

Let op: houdt u er a.u.b. rekening mee dat de eerste afspraak iets langer kan duren (max. 15 minuten). Hiervoor bereken ik GEEN extra kosten.

Korte behandeling

Een korte behandeling duurt max. 30 minuten en bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Desinfecteren van de voeten.
 • Knippen van de nagels.
 • Mechanisch afwerken van de nagels (niet dunner frezen).
 • Verzorgen van de nagels en nagelomgeving.
 • Desinfecteren van de voeten.
 • Het aanbrengen van een voetverzorgende crème ter afsluiting.

Specialisaties

Als medisch pedicure kan ik de volgende specialistische behandelingen geven.

Diabetische voet

De voeten van diabetespatiënten hebben extra zorg nodig. Om ernstige problemen te voorkomen is het verstandig om uw voeten regelmatig te laten behandelen.

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het noodzakelijk om een medisch pedicure te zoeken die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen ervan.

Spastische voet

Spasticiteit is een overdreven weerstand die wordt veroorzaakt door een reflex in een spier. De spieren zijn niet meer in staat te doen wat ze moeten doen.

Overige risicovoet

Naast de diabetische en reumatische voet zijn er nog andere risico voetendie behandeling nodig hebben, zoals oudere, spastische en verwaarloosde voeten.

Nagelbeugeltechniek

In mijn praktijk kom ik veel vaak verschillende ingroeiende en ingegroeide nagels tegen. Ik kan u van deze klachten afhelpen met een nagelbeugel.

Nagelreparatie

De nagelreparatie is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen wanneer dat noodzakelijk is.

Antidruktechniek

Deze techniek gebruik ik om bij hevige drukpijnen aan de tenen en voeten direct verlichting te geven. Het is een tijdelijke therapie met pijnvermindering als doel.

Orthesiologie

Een orthese is een hulpmiddel gemaakt van special siliconen, om bestaande teenklachten te corrigeren of pijnpunten te ontlasten. 

Wacht niet langer!
Maak een afspraak (alleen telefonisch)!

Ik wil graag mijn kennis omzetten in positieve resultaten in de verzorging voor uw voeten! Wanneer u een afspraak heeft, verzoek ik u op tijd te komen. Wanneer u te laat komt ben ik genoodzaakt een verkorte behandeling te geven.

Voor alle behandelingen geldt: kom niet met gelakte nagels!

Praktijkadres

Touwbaan 30
1018 HS Amsterdam
( Centrum )

Telefoon

06 22092506

Emailadres

medpedicureedith@gmail.com